On Je Bio Najljepši Jugosloven, Sinoć Smo Vidjeli I Njegovu Unuku – Kad Vidite Kako Izgleda Past Ćete U Trans, Ljepotom Oduzima Dah !!

On Je Bio Najljepši Jugosloven, Sinoć Smo Vidjeli I Njegovu Unuku – Kad Vidite Kako Izgleda Past Ćete U Trans, Ljepotom Oduzima Dah !!

48. FEST PO REDU SE ODRŽAO POD SLOGANOM SKUPLJAČI EMOCIJA, A SVE JE BILO U ZNAKU JUGOSLOVENSKOG FILMA BEKIMA FEHMIJUA OD 1936-2010, POVODOM DECENIJE OD NJEGOVE SMRTI.

Zato je Fest pripremio retrospektivu svih fulnova Fehmija, a njegov lik je imao centralnu ulogu, u vizuelnom identitu festivalu. Bekimov sin, Uliks, pojavio se sa svojom suprugom Snežanom u Beogradu, a bila je tu i kćerka Nika. Branka Petrić je bila, ionače udovica Bekima Fehmijua.

U Americi već 27 godina žive Uliks i Snežana, dobili su kćerku Niku. Dugi niz godina u Njujorku imaju pekaru, a ta pekara im sjajno radi, otvorili su i kafe restoran na Floridi, tačnije u Orlandu.

Kad smo otišli, imao sam utisak, da vrijeme koje prolazi nepovratno odnosi uloge koje samo u specifičnoj dobi može glumac odigrati. Nije se bilo lako pomiriti s tim, protiv sebe nismo mogli. Nismo mogli da glumimo kad vrijeme nije za igranje bilo. Odluka je imala cijenu, hljeb je kao blagoslov došao da možemo živjeti od njega. U tom procesu smo dali sve što smo imali, kao što smo nekada za uloge za koje smo radili davali se. Nije gluma trka na stotinu metara, nego je to maraton. Sa trideset godina mi je bilo jasno da neću Hamleta odigrati, rekao je Uliks.

Evo kako izgleda ona:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*