Spasite na vrijeme JETRU koja je glavni LABORATORIJ organizma (RECEPT)

Spasite na vrijeme JETRU koja je glavni LABORATORIJ organizma (RECEPT)

Brz način života uslovljava kontinuirano konzumiranja brze i nezdrave hrane. Ove namirnice pune naše tijelo toksinima i čine štetu cjelokupnom organizmu. Detoksikacija je proces koji se mora shvatit ozbiljno, naročito pojedinci koji brinu za svoje zdravlje, posebno zdravlje jetre.

jetra-detoksikacije

Jetra je među najbitnijim organima čovjekovog organizma, jer je odgovorna za eliminaciju toksina i apsorpciju proteina. Oboljenja jetre su naročito problematična, jer se kasno uočavaju od početka bolesti do njene dijagnoze često prođe dosta vremena, zbog čega ih je i vrlo teško liječiti. Zbog toga, zaštitimo našu jetru na vrijeme redovitom detoksikacijom, i zdravom ishranom.

Predlažemo ovaj recept za prirodnu i jednostavnu detoksikaciju ovog izuzetno bitnog organa!

Sastojci:

sok od naranče
sok od limuna
organski med
šaka puna metvicom
litra destilovane vode
Prvo je potrebno da prokuhate vodu, potom dodajte metvicu i ostaviti da vrije u vodi oko 5 minuta. Nakon tog, skinite posudu s vatre i ostaviti nekoliko minuta da se ohladi. Dodajte sok od jedne naranče i jedog limuna (ako imate organski limun onda naribajte i koru limuna). Dodajte med na kraju.

Ovaj napitak se može konzumirati hladan ili vruć, za što se odlučite. Redovna potrošnja će očistiti jetru i poboljšati vaš probavni sistem.

( LijekiPriroda.com )

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*