STIGLA TUŽNA VIJEST: Pjevačica Umrla Od Infarkta, A Njen HIT Svi Pamte!

STIGLA TUŽNA VIJEST: Pjevačica Umrla Od Infarkta, A Njen HIT Svi Pamte!

73.GODINE JE IMALA KAD JE UMRLA OD INFARKTA, A RIJEČ JE O JALI SMOL, SVI STE NJENU PJESMU MY BOY LOLLIPOP SLUŠALI.

Radi se o Kris Blekvel, koji je radio na pjesmi i koji je rekao da je ova pjevačica bila izuzetno posebna, svoju izdavačku kuću je učinila internacionalno popularnom upravo zbog svog hita koji je snimila.

U to vrijeme, ova ploča je prodata u preko šest miliona primjeraka, a radilo se o sedamdesetim godinama.

Sad vam u nastavku ostavljamo da čujete ovaj njen hit koji je oduševio sve i naprosto ne možete da ne kažete ništa kad čujete ovu pjesmu, baš je pjesma izuzetno dobra.

1987. godine, tijekom rijetkog razgovora s Thames Newsom, otkriveno je da je Small bila siromašna i da je živjela u hostelu za mlade sa kćerkom.. U novembru 1987. na Jamajci je održala rijedak javni nastup kako bi primila odlikovanje od premijera Edwarda Seaga. 2006. godine govorilo se da snima nove snimke, nakon što je nekoliko godina provela pišući, slikajući i odgajajući kćer.

6. augusta 2011., na 49. godišnjicu neovisnosti Jamajke, generalni guverner stvorio je Malog zapovjednika Redom distinkcije, za svoj doprinos jamajčanskoj muzičkoj industriji. Nagradu je u njeno ime prihvatila Seaga. U junu 2012. godine, opet je izjavila da je ponovno snimala i da planira nastupiti na Jamajci prvi put nakon više od 40 godina.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*