SUPA OD OVE BILJKE JE SPAS ZA IMUNI SISTEM! Obavlja detoksikaciju organizma, poboljšava rad sistema za varenje I JOŠ MNOGO TOGA!

SUPA OD OVE BILJKE JE SPAS ZA IMUNI SISTEM! Obavlja detoksikaciju organizma, poboljšava rad sistema za varenje I JOŠ MNOGO TOGA!

Ona obavlja detoksikaciju organizma, poboljšava rad sistema za varenje i još mnogo toga

Obavlja detoksikaciju organizma, poboljšava rad sistema za varenje, odlična je za čišćenje krvi i bubrega, pozitivno djeluje na pankreas i snižava šećer u krvi.

Kopriva cvjeta od proljeća do jeseni i izvrstan je dodatak tjestenini i rižotu, ali najpopularnija je ipak u gustoj krepkoj supi.

U kom god jelu da je pripremate, koprivu ne treba kuvati već je dovoljno izdinstati je najduže 2 minuta. Tako će se maksimalno sačuvati njena hranjiva i ljekovita svojstva, a puno je razloga zbog kojih je dobro jesti koprivu.

Nabrojimo samo neke: dobra je za čišćenje krvi i bubrega, poboljšava rad sistema za varenje, vrši detoksikaciju organizma, pozitivno djeluje na pankreas i pomaže snižavanju šećera u krvi, liječi upale urinarnog trakta i stimuliše rad crijeva zbog čega djeluje i kao diuretik, sadrži vitamine C i A, kalcijum, kalijum, gvožđe, fosfor i druge minerale i vitamine.

Čaj od koprive koristi se za bolesti jetre i žuči, poremećaje sna, grčeve u stomaku, čireve, bolesti pluća itd.

Ukoliko odlučite da sami berete ovaj rasprostranjeni dragulj, nemojte to raditi uz put ili na mestima gde postoji opasnost od zagađenja i uvijek nosite rukavice.

Kao što je poznato, listovi i peteljke koprive pokriveni su žarnicama zbog čega ih je jako neprijatno dodirnuti jer izliju oštar sok na kožu koja nakon toga peče.

Takođe, bez obzira na ljekovita svojstva, kopriva se ne konzumira svježa jer tada može da izozve probleme sa sistemom za varenje i crvenilo kože.

Recept za izvrsnu supu od koprive čija je priprema toliko jednostavna da je mogu napraviti i djeca. (balasevizam.novi.ba/Foto:print screen balasevizam.novi.ba)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*