Svjetska organizacija upravo objavila STRAVIČAN izvještaj: Treba da se svi pripremimo za ono što nam DOLAZI U MAJU !!

Svjetska organizacija upravo objavila STRAVIČAN izvještaj: Treba da se svi pripremimo za ono što nam DOLAZI U MAJU !!

TREND GLOBALNOG ZAGRIJAVANJA DOPRINOSI PROGNOZIRANJU IZNADPROSJEČNIH TEMPERATURA MORA I OKEANA, NAVELO SE U TEKSTU KOJI VAM DONOSIMO U DANAŠNJEM ČLANKU.

Svjetska meteorološka organizija WMO je dala saopštenje gdje je istakla štta nas očekuje od trećeg do petog mjeseca ove godine, pa ostanite s nama da saznate i sami.

U mnogim dijelovima svijeta se očekuju natprosječne temperature, čak i bez prisustva događaja EL Nino, što dovodi do zagrijavanja inače, objavila je svjetska meteorološka organizacija, to treba kao jako ozbiljno upozorenje shvatiti.

Prema vijestima koje nam dolaze iz WMO-a kao i o događaju El Nino, 60% iznosi vjerovatnoća nastavka neutralnih uvjeta ENSO-a od trećeg do petog mjeseca.

Da će se dogoditi El Nino, iznosi 35%, a vjerovatnoća događaja La Nina iznosi svega pet posto.

Za razdoblje od juna do augusta ove godine, 55% je vjerovatnoća događaja ENSO, El Nino je na oko 20-25% dok je La Nina također na 20-25%.

Ukoliko niste znali, EL Nino je južna oscilacije i prirodni fenomen koji inače uključuje fluktuacije temperatura okeanske površine u ekvatorijalnom Tihom OKeanu, koji ima promjene ciruklacije atmosfere iznad tog područja, na obrasce vremena i klime snažno utječe, a do višegodišnje suše to može dovesti.

Mi se nadamo da ćete vi ovo ozbiljno shvatiti i da neće biti nikakvih problema više. Ako mislite da nešto ne radimo dobro, slobodno nam pišite, dragi naši, a mi ćemo vam pokušati pomoći.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*